Cine: oricine are peste 30 de ani și vrea să publice o carte. Nu accept tineri romgleziți. Nu am ce face cu ei și nici ei nu au ce deprinde de la mine.

Cu cine: cu Buzea (Mihai Buzea). Bilanț: 11 cărți scrise, 8 publicate, 3 manuscrise respinse.

Când: 01.04.2024 – 01.06.2024 (modulul 1). De la Ziua Proștilor la Ziua Copiilor.

Când: în fiecare joi seara. Pe Zoom. Nu vă țin mai mult de 100 de minute.

Cum: primești o temă săptămânală. O scrii în word respectând regulile și o urci pe grup până miercuri seara. Fiecare dintre voi are acces la ceea ce a scris fiecare. Eu comentez toate textele joi seara și dau următoarea temă. Temele sunt scurte.

În ce limbă: română. Regulile de redactare ale limbii române sunt obligatorii (diacritice, spații, punctuație). Nu le accept pe cele ale englezei sau francezei.

Câți: 10 oameni. Nu am resurse de timp și de atenție pentru mai mulți.

Cât: 10 euro/temă. Banii pe o lună înainte, deci 40 euro/lună.

Test de intrare: gratis. Îl treci, ai acces la primul modul. Nu-l treci, ghinion.

De ce e nevoie de test: am parcurs în ultimul an multe texte scrise de debutanți. Nivelurile lor s-au dovedit foarte diferite. Vreau să pornim la drum ca un grup.

Ce ofer: o șansă de a deveni scriitor publicat la o editură solidă, bine cotată.

Produs finit: după aceste două luni, vei avea fie nucleul viitorului tău volum de proză scurtă (din opt teme date, vei avea cel puțin trei texte bune), fie al viitorului tău roman (o singură temă din opt va fi dezvoltată în roman). Este însă posibil ca după două luni să îți dai seama că scrisul de literatură nu este drumul tău.

Ce cer: ambiție, perseverență, respect pentru curs, pentru mine și pentru ceilalți.

De ce: vrei să scrii – te duci la alții (e plin netul). Vrei să publici – vii la mine.

De ce nu: există posibilitatea de a-ți irosi timpul și banii fără a publica nimic, până la urmă. E un risc de care vreau să fii conștient. De aia „ambiție & perseverență”.

Sfat gratuit: înainte de a aplica, alocă-ți timp pentru a citi ce s-a publicat până acum pe Nesemnate.ro. Nu vreau să imiți. Vreau să știi cu cine te vei bate.

Adrese de contact: mihai.buzea@gmail.com