Anul 2023 se apropie cu viteză de sfârșit. Va sucomba curând. Însă el a fost plin de literatură de calitate, mai ales cea scrisă de autori români, mai ales contemporani. Vă propunem un mic joc care ar putea degenera într-un la fel de mic sondaj care ar putea degenera într-un top, singurul top pe bune, da?

Vă așteptăm propunerile pentru cele mai bune cărți (de proză, poezie și non ficțiune) publicate în 2023 și scrise de autori români contemporani. Cu alte cuvinte, dintre cărțile apărute în 2023, care v-au plăcut cel mai mult, atât de mult încât ar merita menționate într-un comentariu la acest text?

Puteți propune mai multe cărți, nu există limită. Doar să fie pe bune, adică să fie cărțile care merită propuse, care v-au plăcut cu adevărat. Vom face un sondaj și vom supune la vot, folosind ca opțiuni propunerile voastre.

Comentariile pot fi la fel de anonime ca și până acum, sau „mai” anonime 😊 Decide fiecare.

Ce ziceți?


PS: aș zice să comentăm astăzi și mâine (28 și 29 Decembrie) ca sâmbătă (30 Decembrie) să facem sondajul și să votam, iar Duminică 31 Decembrie să se vadă rezultatele voturilor.


PPS: O carte poate fi propusă de mai multe ori, de persoane diferite. Nu vă sfiiți.


PPPS: Listele, ordonate dupa numărul de nominalizări/menționări sunt în ultimul comentariu. La proză, fiind foarte multe, în sondaj vor intra cele cu cel puțin 4 nominalizări. „Rupturi”, cartea deținătorului acestei minunate platforme nu va fi în sondaj (există un conflict de interese la mijloc). Sondajul pentru fiecare categorie este disponibil mai jos.

Legat de sondaj, o remarcă: va fi un vot multiplu, cu alte cuvinte, veți putea vota/alege mai mult de o carte din listă, în caz ca v-au plăcut mai multe. Enjoy!This poll is no longer accepting votes

Care dintre cărțile de PROZĂ de mai jos v-au plăcut?
408 votes · 466 answers


This poll is no longer accepting votes

Care dintre cărțile de POEZIE de mai jos v-au plăcut?
162 votes · 192 answers


This poll is no longer accepting votes

Care dintre cărțile de NON-FICȚIUNE de mai jos v-au plăcut ?
112 votes · 123 answers